KIŞ AKŞAMLARINDA AİLECE YAPILACAK ETKİNLİKLER: ZOOTRAPOLİS


14 Kasım 2016 Pazartesi

KIŞ AKŞAMLARINDA AİLECE YAPILACAK ETKİNLİKLER

Kışın gelmesi, havaların serinlemesi ve karanlığın daha erken baş göstermesi gibi nedenlerle artık ev etkinlikleri ön plana çıkmaya başladı. İşin içine bir de çocuklar girince elbette yapılacak eğlenceli faaliyetlere gereksinim duyuyoruz haliyle. 

Son haftalarda Sudelina'nın da keyif alacağı neler yapabiliriz diye oturup düşünmeye başladım ve bir liste oluşturdum. Bu listeye daha önce denediğimiz ve hiç denemediğimiz pek çok faaliyet ekledim ama her hafta için 2 animasyon film liste başı tercihimiz oldu ailece. 

 Haftalık etkinlik haritası bir sonraki blog yazısını oluşturacak, bu gün izlemiş olduğumuz "Zootrapolis: Hayvanlar Şehri" adlı animasyon filmini tanıtmak istiyorum ben. 

Kategori olarak her ne kadar 0-12 yaş belirtilmiş olsa da bence her yaştan herkese hitap edip eğlendirecek çok keyifli bir animasyondu Zootrapolis. Verdiği "ASLA VAZGEÇME!" mesajının yanı sıra dünyada pek çok farklı nitelik ve niceliklere sahip bireyler olsa da "KENDİ GÜCÜNÜ KÜÇÜMSEME, KİMSENİN SENİ KÜÇÜMSEMESİNE İZİN VERME" mesajı da ön plandaydı. Kesinlikle çocuklu aileler için harika alt mesajlar taşıyan, öz güven aşılayan bir yapıttı. Bir tavşanın çok isterse ve çalışırsa bir Fil'i bir Gergedanı alt edebileceği, bir tilkiyi yola getirebileceği hatta ve hatta bir tilkiyi kurnazlıktan vazgeçirebilecek kadar sevgi ile yaklaşıp dost olabileceği konu ediliyor.

Tanıtımında şöyle bahsedilmiş:

"Modern memelilerin yaşadığı Zootropolis adındaki metropolis, lüks Sahra Meydanı’ndan, soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı benzersiz bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir. İyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert mizaçlı hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wilde ile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır."

Zootrapolis: Hayvanlar Şehri ;Film Şubat 2016'de gösterime girmiş olmasına rağmen öyküsü, animasyonu, içeriği, mizahı ve farklılıklara saygı uyandıran mesajları ve ırkçılık teması ile pek çok övgüye layık görülmüş olup, bazı ülkelerde gişe açılış rekorları kırarak dünya çapında 1 milyar dolardan fazla hasılat elde etmiştir.
Şu anda 2016 yılının en fazla hasılat elde eden ikinci filmi ve tüm zamanların en çok hasılat yapan 24. filmi olarak geçmektedir. 

Sizin çocuğunuza vermek isteyeceğiz pek çok insancıl ve başarı mesajını içeren ve pes etmeden mücadele için motive eden bu animasyon filmin kış akşamınızı ısıtacağına emin olabilirsiniz.

Okuyananne Öneriyor.
Sevgiler

Pınar Yeşiltay Sevim
14 Kasım 2016

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı
Maira Gall
Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.