SOSYAL PAYLAŞIM ANNELERİ


9 Nisan 2015 Perşembe

Hayatımın yenilenme dönemindeyim sanırım artık. Bazı güzel değişikliklerin sinyal verdiği heyecanlı bir dönem. Bu güzelliklerden biri de artık http://blog.turkcell.com.tr de yazmaya başlamam oldu. Hemen hemen aynı günlerde yeni bir iş anlaşması yaparak yeniden çalışma hayatına full time dönme kararı aldım.
Veee huzurlarınızda Türkcell Blog'daki ilk yazım...
SOSYAL PAYLAŞIM ANNELERİ
Annelik bir kadının hayatını tümüyle değiştiren ve tamamen bilinmezlerle dolu çok yönlü bir kavşaktır. Bu kavşakta nerede durup, nereye gideceğimiz konusunda ise biz anneler literatür bilgilerine değil, tıpkı bizim yaşadığımız süreci yaşayan diğer annelerin deneyimlerine ihtiyaç duyuyoruz. Gerek tek bir kare fotoğraf gerekse ihtiyaç duyduğumuz konuda yazılmış bir blok, anne-çocuk ilişkimizi yeniden gözden geçirmemizi sağlayabiliyor.

Biz anneler artık instagramanneleri, bloger anneler ya da sosyal paylaşım anneleri olarak tanışıyor, kaynaşıyor, bilgi ve deneyim paylaşıyor, buluşuyoruz. Söz konusu paylaşımlarla, yaşamakta olduğumuz sorunu yaşayan tek kişinin kendimiz olmadığını görerek ve açıkçası biraz da rahatlıyoruz. İçinden çıkamadığımız bir konu olduğunda birbirimize danışabiliyor, beyin fırtınaları yaparak yepyeni ufuklar kazanıyoruz.
Günümüzde teknolojiden uzak kalan bir annenin kaybedeceği çok şey var.
Neden mi?

·        Psikolojik olarak aynı süreçten geçen diğer annelerle paylaşımda bulunma şansını kaçırıyorlar,

·        Çocuklarına dair yaşadıkları sorunları paylaşıp, danışacakları binlerce milyonlarca anne ve anne adayından habersiz kalıyorlar,

·        Buluşup kaynaşacakları ve belki de yaşam boyunca kazanacakları dostlarına erişemiyorlar,

·        Anneliğe dair Eğitim, seminer, kitap, oyuncak, sinema filmi, tiyatro oyunu gibi güncel paylaşımlardan esinlenip yepyeni keşifler yapamıyorlar,

·        Sıkılıp bunaldıklarında onlara yardımcı olacak doktor, psikolog, psikoterapist, danışman ve eğitmen gibi pek çok sosyal medya kullanıcının varlığından haberdar bile değiller,

·        Paylaşımları ile çocukları için ileride büyük bir miras niteliği taşıyacak online bir anılar hazinesi fırsatını kaçırdıklarını da bilmiyorlar.

Günümüzde, teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte hayatımız ciddi anlamda kolaylaştı. Teknolojinin yaşantımıza kattığı faydanın İletişim sağlamanın çok ötesinde olduğu, yadsınamaz bir gerçek. Artık pek çok konuyu araştırabildiğimiz arama motorları devrinin yavaş yavaş bire bir deneyimlerin ve gözlemlerin paylaşıldığı sosyal paylaşım ortamlarına kaydığını görüyoruz.
Tıpkı John Tudor’un dediği gibi Teknoloji sayesinde teknolojinin kendisi hariç her şeyi kontrol edebilecek güce sahibiz ve anneliği de artık teknoloji ile kontrol ederek kolaylaştırabiliyoruz.

 

PINAR SEVİM

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı
Maira Gall
Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.