ÇOCUĞUNUZLA BİRLİKTE AKTİVİTE YAPMAYA NE DERSİNİZ?


19 Mart 2015 Perşembe

Günümüzde istisnalar dışında her çocuk özel, her anne ilgili evladıyla. Hatta bazı anneler sadece kendi çocukları ile değil evrendeki tüm çocuklarla ilgili olabiliyor. Çalışma hayatını, kariyerini çocuklara ve onların gelişimine yönelik ürün ve hizmetler üreterek devam ettirecek kadar seviyor onlarla iç içe olmayı.
 
İşte o annelerden birini tanıtacağım bu ay sizlere. Saba Hanımdan ve Bardabas Çocuk setleri/kutularından bahsedeceğim bu postta.
 
Bardabas Çocuk ile resmi olarak tanışmam Sevgili Gülşah Hanım'ın Sudelina'ya Barbadas Müzik kutusu armağan etmesi ile başladı.
 
Evimize gelen kargo kutusunu açtığımızda ne kadar basit malzemelerle nasıl da mutlu faaliyetler yapabildiğimizi keşfettik kızımla birlikte. Kutudan Müzik temalı bir hikaye kitabı, 7 aktivite ve yapmak için gerekli malzemeler çıktı ve bir de çocuk flütü vardı kutunun içinde. 2 buçuk yaşında bir çocuk için çok sesli etkinliklerin ne kadar eğlendirici ne kadar ilgi çekici olduğunu anlatmama gerek yoktur sanırım. Öncelikle davulumuzu yaparak başladık etkinliklere, akabinde batari ile genişlettik minik orkestramızı. İri Boncukları dizerek oluşturduğumuz zilli (tef) müzik aletimiz de eklenince evde mini bir konser vermeye hazırdık elbette. Pirinç taneleri, kaşık, supriz yumurta kutusuna benzer bir kutu ve ip yardımı ile hazırladığımız marakas'ı kızım mikrofon olarak kullanmayı tercih etti ve başladı şarkı söylemeye.
 
Bu arada bahsetmeyi unuttuğum önemli bir detay da faaliyet kutusundan çıkan ve çok amaçlı kullanılabilecek Bardabas Faaliyet önlüğü elbette.
 
Bizim evde artık aktivite saatleri çok daha renkli çok daha sesli ve eğlenceli.
 
Bu ay ki konuk ürünümüz BARDABAS ÇOCUK  ile ilgili ayrıntılı bilgiyi bakın nasıl özetlemiş sevgili Saba Hanım,
 
Merhaba ben Saba  
 
Bardabas’ın fikir annesiyim.  Bardabas’ı  ‘çocuklarımız evde daha çok boyama yapsın, kağıtları kesip yapıştırsın, birkaç yönlendirme ile akıllarından geçenleri, yaratıcılıklarını ortaya çıkarsın’  düşüncesi ile kurdum.
 
Bardabas aktiviteleri, kolay ulaşılabilen malzemelerle, çocuklarımıza yaratıcılık keyfi yaşatırken, el becerilerini arttırmayı hedefler, gelişimlerini destekler. Bazen bir kavanoz kapağı, bazen karton bir bardak ve lastik, aktivite gerçekleştirmek için yeterlidir.  “Güzel” ürünler ortaya çıkartmak için özel ve zor ulaşılan malzemelere ihtiyaç olmadığına inanıyoruz.  Önemli olan fikirdir.  Çocuklarımıza vermek istediğimiz sadece hayal güçleriyle, ellerindeki malzeme ne olursa olsun, başarılı işler yapabilecekleri yönünde özgüvendir.  Bardabas aktivitelerini yapan yavrularımızın bize ulaşan fotoğraflarında bizi en çok mutlu eden ayrıntı, aktiviteyi kendilerince farklı  yorumlayıp, birşeyler katıyor olmaları.
 
 Dünyada hızla gelişen “yavaş oyuncak” kavramı, çocukları bilgisayar, tablet ortamından uzak büyütmeyi amaçlar iken,  Waldorf okulları  felsefesi gibi öğretiler  çocuklarımızın yaratıcılıklarını arttırıyor ve aslında yaşama daha derinden  bağlıyor. Bardabas da yavaş oyuncak olarak tabir ettiğimiz, pille çalışmayan, kendisinden hareketli ya da ışıklı olmayan, çocuğun kendinden birşeyler katıp oluşturacağı akımın bir parçası. Bizler küçük ellerin kağıtlar, kumaşlar, yapıştırıcılar ve boyalarla kendi oyuncaklarını, süslerini, arkadaşlarına hediyelerini yaratabileceklerine inanıyoruz.
 
 “Bardabas” masallar dünyasından gelen uçan atımızın ismi. Karakterimiz atölyesinde çocuklar için aktiviteler hazırlar ve onlara dağıtır. 
 
Tamamen hayalgücümden çıkan Bardabas ismini uçan atımıza gene ben koydum.
 Bardabas’ın rengarenk aktiviteler dünyasına hoşgeldiniz!
 
         Saba Karabey Bener"
 



 
 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı
Maira Gall
Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.