BOYUYORUM BÜYÜYORUM


12 Mart 2015 Perşembe

 
MİNİK PİCASSO'LAR İŞ BAŞINDA

Ben dahil pek çok annenin korkulu rüyasıdır yeni boyanmış pırıl pırıl duvarların evlerin özgür ruhlu minik sanatçıları tarafından  sanat eseri mecra alanına döndürülmesi. Aslında çok geliştirici ve eğlenceli bir faaliyet olmakla birlikte bir o kadar da anne için korkunç ve uzun temizlik gerektiren (hatta belki de badana-boya) bir durumdur. Bu aktiviteler çocuğun ince motor, zihinsel gelişimini ve dikkatini inanılmaz şekilde destekleyen faktörlerdir aynı zamanda. 0-6 yaşta bu beceriler engellenmemeli, aksine teşvik edilmelidir. Eğer duvar hijyen ve estetiğini önemsemiyorsanız ya da ben üşenmem temizlerim diyorsanız sorun yok elbette, ancak hem çocuğum keyifle duvarları boyasın hem de göz estetiğim bozulmasın diyorsanız size güzel bir haberim var.

Artık çocuklar için özel olarak üretilmiş duvara yapıştırılan ve minik Picasso'ların özgür ruhlarını yansıtıp özgün çalışmalara imza atabileceği boyanabilir çek-çıkar duvar kağıtları var.

Söz konusu kağıtları temin etmekte güçlük çekenler beyaz kağıtları yapıştırmak ve serbest çalışma alanı yaratmak suretiyle de özgün tasarımların mimarlarına destek olabilmekle birlikte, beğenilen desenlerin tespit edilerek büyükçe kağıtlara bastırılması suretiyle de benzer bir etki yaratılabilir.

Hatta o kadar keyifli ve heyecanlı ve kışkırtıcı ki belki de ebeveyn olarak bizler de benzer faaliyeti gerçekleştirerek hem çocuğumuza örnek olup hem de birlikte  keyifli vakit geçirebiliriz. Ne dersiniz?

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı
Maira Gall
Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.