George Orwell 1984 Okuyacakların Dikkatine!


27 Ocak 2015 Salı

Okuma etkinliği düzenleyen ve pek çok katılımcı ile aynı anda aynı kitabı okuyup değerlendirme ve tartışma imkanı veren pek çok kulüp ve topluluğa üyeyim. Böylece her ay için hem zorunlu okuyacağım kitap sayısı artıyor hem de birlikte karar verip okumak için gündeme aldığımız kitabı birlikte okumanın keyfini yaşıyorum.

Hem düzenli okuma alışkanlığı edinme hem de etkilişimde bulunmak açısından oldukça faydalı söz konusu kulüplerden "Kitaperest" grubu Şubat ayı için takvimine George Orwel'dan "1984" ü aldı.

Ben bir kitaba başlamadan önce yazarını araştıran, geçtiği dönemi inceleyen ve eser hakkında içeriğini öğrenmeden araştırma yapmayı sevenlerdenim. Bu kez araştırdıklarımı kulüp üyeleri ve kitabı okuyacaklar için paylaşmaya karar verdim. Zira sadece paylaşacağım görseller bile kitabı okumak için ilham kaynağı bence. Fotoğraf yoğunluğunun da göstereceği üzre eser onlarca yüzlece baskı yapmış, çeşitli dillere çevrilmiş ve pek çok ülkede yayınlanmış. Zira zaten klasikler arasında yer alıyor ve ülkemizde de M.E.B tarafından önerilmekte. Bununla birlikte yazar eserini 1948 yılında tamamlıyor ve son iki haneyi yer değiştirerek 1984 diyor eserine ve 1950'de de hayata veda ediyor.

Konu gayet sıra dışı, türü ise distopya! Son dönemde pek çok distopik seri ünlendi okundu ancak yıllar önce Orwel tarafından yazılan bu eser pek çoğunun ilham kaynağı olsa gerek. Ütopik Siyasi içerikli bir eser olmakla birlikte her döneme de hitap ediyor aslında (Bu arada ben dayanamayıp kitaba inceden başladım 75.sayfaya geldim bu gece)

Konu ve içerik hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğim elbette. Ancak görsellerden de göreceğiniz üzere bir takip edilme, gözlenme hikayesi okuyacağız. Oluşturulan Korkunç bir devlet sistemi, Big Brother denilen bir diktatör ve içinden çıkılamayan belleklerin uyuşturulduğu bir düzen bekliyor bizleri.

Haydı bakalım sıra görsellerde:




























Hiç yorum yok

Yorum Gönder

© Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı
Maira Gall
Okuyan Anne - Yeni Nesil Annenin Kitaplığı - ©

Blog Tasarımı

Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kullanılması
5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.